Markten op Mallorca

Zon, zee, strand, cultuur, natuur en uitgaan zijn natuurlijk een aantal worden die echt bij Mallorca passen, maar bij vele toeristen zijn ook de diverse markten op het eiland Mallorca een welkome afwisseling. Op Mallorca wordt de markt beschouwd als de beste plek om kennis te maken met de lokale specialiteiten en om zich te mengen met de bevolking. Mallorca kent vele markten, hieronder zal ik een opsomming geven van de vier belangrijkste. 



  • Markt Santanyi: te midden van een indrukwekkend landschap, vindt de wekelijkse markt van Santanyi het hele jaar door op elke woensdag en zaterdag plaats. Behalve op feestdagen is de markt elke woensdag en zaterdag geopend van 08:00 uur tot 12:00 uur. Voor fijnproevers en culinaire ontdekkingsreizigers is de markt van Santanyi het juiste adres. Als u ontspannen wilt winkelen op de markt adviseer ik u vroeg te komen. Vanaf Palma bereikt u via de MA-19 Santanyi in zo'n 45 minuten.
  • Markt in Arta: elke week, op dinsdag, wordt in het mooie stadje Arta tot ongeveer 13.30 uur de markt gehouden. De kramen staan opgesteld rondom de Plaça del Conquerodor. Aangeboden wordt o.a. handgemaakte mode uit het verre Afrika, designer stukken Mallorcaanse kunstenaars, typische souvenirs van het eiland, zoals zonhoeden en manden en geurige kruiden en thee. Vanzelfsprekend natuurlijk ook het klassieke aanbod van groenten en fruit uit de regio. Artá ligt in het uiterste oosten van het eiland Mallorca. Met de auto via de MA-15  heeft u zo'n 50 minuten nodig om de afstand tussen Palma en Arta te overbruggen. U kunt ook de buslijn 411 nemen vanaf Estació Intermodal richting Cala Ratjada. U bent dan ongeveer 1 1/2 uur onderweg.
  • Markt in Alcudia: deze markt in Alcudia behoort tot de grotere. De wekelijkse markt strekt zich uit over een groot deel van de oude stad. Veel kraampjes zijn opgesteld langs de historische stadsmuren, dus krijgen de bezoekers een eerste indruk van de imposante gebouwen van de oude Romeinse stad. De markt dagen zijn dinsdag en zondag van 08:30 uur tot 13:30 uur. Groente, fruit, schoenen, kleding, lederwaren, beddengoed en sieraden en sommige Afrikaanse producten worden uitgestald. Via de MA-13 bereikt u Alcudia vanaf Palma in ongeveer 40 minuten.
  • Markten in Palma: veruit de grootste markt in Palma de Mallorca is de Mercat Olivar, deze bevindt zich in het noordelijke centrum tussen het museum Fundación Juan March en het busstation Estació Intermodal. Op de bezoeker wacht een enorme delicatessen hal, waar lekkernijen uit de hele wereld worden verkocht. De specialiteit van de markt, maar is het uitgebreide assortiment aan vis en zeevruchten. Santa Catalina is een andere markt in Palma, de markt kan worden gevonden tussen de Placa Progreso en Via Argentinië en wordt beschouwd als de mooiste van de drie markten van de hoofdstad. Internationale delicatessen, groente, fruit, maar ook een uitgebreide selectie wijnen worden te koop aangeboden. Pere Garau is de derde markthal van Palma. De markt Pere Garau staat bekend om zijn bijzonder lage prijzen, het is gelegen aan de Plaça Pere Garau, in het noordoosten van de oude stad. 
Andere markten vindt u in Andratx op woensdag van 08:00 tot 14:00 uur, Calvia op maandag van 08:00 tot 13:00 uur, Sineu op woensdag, probeer voor 11:00 uur aanwezig te zijn, want daarna komen de bussen met toeristen, Inca op donderdag, Consell vlooienmarkt op zondag tussen 07:00 en 14:00 uur en Sa Pobla op zondag voormiddag.  Nog meer markten vindt u hier.